Moparchat - Home of MOPAR enthusiasts worldwide!



Go Back   Moparchat - Home of MOPAR enthusiasts worldwide! > >

Click here to search for Mopar cars and parts for sale.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-16-2009, 10:57 AM
70 hemi cuda 70 hemi cuda is offline
Inactive User
 
Join Date: Aug 2009
Location: Kinston North Carolina
Posts: 5
Default spedo don"t work & wont shift HELP

Hello all
Im atempting to buy a 02 Neon and the trans will not shift out of first to second, weather you manually shift or go to 5 grand RPMs it will not even try to shift. The speedo does not work either.
The owner said that they changed the speed sensors and modgual, they also said that they changed the computer which was not for that car etc and it didnt work either <<<<< but it was not for that car.
Can any one tell me where to start??
Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 08-16-2009, 10:44 PM
nhdriver's Avatar
nhdriver nhdriver is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Rochester,NH
Posts: 1,922
Thumbs down

With the trans problem I'd start with a differen't car, Don't buy it.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-20-2009, 08:22 PM
JVMopar's Avatar
JVMopar JVMopar is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Mellen, WI
Age: 39
Posts: 2,524
Default

If the speedo isn't working then that's why it's not shifting. Sounds like they threw all the parts that the system has at it except for the wiring.

Get it cheap especially if they don't fix it. And check the wires I bet they are shorted or open.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-25-2009, 06:09 PM
70 hemi cuda 70 hemi cuda is offline
Inactive User
 
Join Date: Aug 2009
Location: Kinston North Carolina
Posts: 5
Default

Thanks JVM,,,, Since I could tell by the pan gasket, the fluid hadn't been changed,, It looked good and didn't have an odor to it, I bought the car which seams to be in great shape other than the trans prob for 800 bucks.. even though I could see that the speed sensors had been changed I pulled them out and used an ohm meeter on them which tested the same as a new one. so I talked to a few trans shop guys one of the best tranny guys told me to change the plug ends that goes to the speed sensors, It will be thursday before I take it to him to fix.
Well see then, and Ill post the results.
Thanks
Reply With Quote
  #5  
Old 08-25-2009, 09:19 PM
JVMopar's Avatar
JVMopar JVMopar is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Mellen, WI
Age: 39
Posts: 2,524
Default

I think your on track as I do remember that some had problems with the terminals inside the connector. Duh you can't always remember everything I guess.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wont shift into Reverse 48Windsor Vintage MOPAR chat 27 03-29-2013 06:53 AM
Can a Satellite Spedo be converted to a GTX Spedo? PistolGrip440-6 Vintage MOPAR chat 4 08-13-2007 11:24 AM
Again I ask who says it wont work? Kevin Garceau Drag Racing Forum 11 08-07-2003 04:13 PM
727 wont shift/ locks down(really long post) 5th_Ave_Sleeper Performance Talk 13 07-29-2002 12:38 AM
HELP! shift kit, now it wont go in gear? Danny Dakota Truck Forum 0 04-15-2001 02:46 PM




All times are GMT -4. The time now is 11:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
. . . . .